Detrix – Historia

Vårt företag Detrix öppnades av flera anledningar.
Den ena var ett brinnande intresse för koldioxid och det är förmodligen en form av arbetsskada efter 9 år på ett företag som tillverkar koldioxidsensorer, men dock en bra sådan.

En annan orsak är att jag vill göra allt som står i min makt att göra just er medveten om hur viktig vår luft inomhus är. Vi lägger tusentals kronor på att äta nyttigt, motionera, handla ekologiskt och kravmärkt vilket är otroligt bra, men varför inte bry sig om vad vi andas in i våra lungor, vad vi väljer att syresätta vår kropp med. Låt inte dina barn sova med stängd dörr om inte det finns ventilation i rummet. De vaknar garanterat med huvudvärk och är griniga och trötta under resten av dagen. Tror många föräldrar känner igen sig i att barnen blev som mest utvilade när de sov ute i vagnen och det beror just på den friska luften.

Törs du ta reda på sanningen om er luft i ert hem, arbetslokal eller kontor. Ett av våra viktigaste mål är att hela tiden sträva mot att vara rädd om vår miljö. Vi återanvänder så mycket packmaterial som möjligt och vi levererar inom 3-5 dagar.

Vi tar tacksamt emot synpunkter om vår webshop, om informationen som ligger här och självklart svarar vi på frågor gällande produkterna och CO­2 

Koldioxid

Koldioxid, med den kemiska beteckningen CO2, är en gas som finns naturligt i vår luft. Den mäts i ppm, parts per million. För 100 år sedan var CO2 nivån utomhus 300 ppm och idag ligger den på runt 400 ppm vilket är nivån som används som referens till vad som är ”perfekt” luft. Vår utandningsluft innehåller upp till 40 000 ppm och man behöver inte vara professor för att förstå hur fort värdet ökar i ett mindre rum eller i en bil med ett flertal personer. Gasen är både lukt och färglös och endast i mycket starka koncentrationer kan man ana en stickande lukt. Växter däremot trivs med förhöjd CO2 halt eftersom de ”andas” CO2 istället för syre.

graf_omI ett vanligt rum eller i en bil är det helt normalt med värden upp till 1000-1500 ppm men över 5000 ppm blir vi på ett eller annat sätt påverkade. Till exempel blir vår förmåga att fatta beslut sämre, vi blir trötta och får huvudvärk och detta eftersom koldioxiden faktiskt tränger undan syret i luften och det påverkar vår hjärna. Tillägas bör även att det sällan är problem med luften i äldre hus eftersom det oftast är självventilation.
Bild, SenseAir marknadsbladVälkommen att kontakta oss om ni vill veta mer och anmäl er gärna till vårt nyhetsbrev genom att skicka ett mail till info@detrix.se 
 
 
 

Företagsinformation

Detrix AB

Bodarnevägen 37
82532 Iggesund
Sweden

Telefon: 0708-338680

Momsreg.nr: SE559009830601 – Innehar F skattsedel.

Bankgiro: 647-5784
Swishnr: 123 426 41 56